Gamer4ever

Dobrodošli na moj blog. Blog je uglavnom namijenjen gamerima,biti ce puno postova o igrama,ali i drugih tema. Sve sto mi se cini dovoljno zanimljivo za objaviti:). Uzivajte...

21.04.2017.

Besplatan Saints Row 2

Otkačeni GTA (Grand Theft Auto). Ovo je vjerovatno najbolji opis igre Saints Row 2. Igra nudi istraživanje otvorenog svijeta, uz destrukciju svih elemenata. Pratit će vas odlična muzika i uvrnuti smisao za humor glavnih likova. Igra je inače za 17+ publiku.

Progdavnica igara gog.com nudi besplatno (legalno) igru Saunts Row 2. Ponuda se završava 22.04, 10 AM UTC. Istu možete downloadovati sa linka: https://www.gog.com/game/saints_row_2 . Jedino se trebate registrovati na njihovoj stranici. Kada jednom dobijete igru, istu možete dijeliti sa svojim prijateljimna. Za razliku od Steama, GOG je DRM free. Što znači da digitalni materijal koji kupite zaista i posjedujete i možete ga dijeliti koliko i s kim god želite.

Enjoy!

11.04.2017.

Narodna medicina

U našoj, dragoj Bosni i Hercegovini, posljednih par godina preovladava trend upisa djece u srednje Medicinske škole, od strane roditelja. Nisu roditelji krivi, nikada. Već djeca, zato što nemaju bolje roditelje.

Ne želim nekome, ko je umjesto na maturalnu ekskurziju otišao u rov, pričati koliko je to pogrešno. Znam da takva osoba samo vidi bolju budućnost, u tom činu, za svoje dijete. Bolju budućnost, daleko od Avde i Stojana i Mladena i Dragana i njega samog. Šta će se desiti sa tom djecom, sutra ljudima, kada se napune stomaci i ostvare osnovne egzistencijalne potrebe? Šta će se desiti sa svim tim zdravstvenim radnicima, ako neko sa druge strane obale odjednom spusti prst? Promašeni životi, generacije, djeca i roditelji, budući roditelji, budući promašaji budućih roditelja.

Ili možda ipak ne. Ako se ovaj trend nastavi, za 10 godina komotno možemo zatvoriti sve bolnice. Neće nam trebati. Svako će sebe liječiti. Izvadi-mahala. Odeš u posjetu, na kafu ili čaj, nekome u Izvadi-mahali i izvadiš slijepo crijevo. Ne želim ni zamisliti šta će se raditi u mahali suprotno od Izvadi. Odeš na kafu i operišeš krajnike. Čaršija fizioterapeuta. Put mladih gastritičara. Ulica druge hirurške. I naravno, trg "Bubreg u loju - zajedno u borbi protiv holesterola". Krvnu sliku ćemo vjerovatno provjeravati u taksiju. Uštedite vrijeme dok čekate autobus: Umjetna oplodnja nikada nije bila lakša. Na pijaci će operacije obavljati bez anestezije. U Bingu uz lokalnu anesteziju. Konzum će nuditi popust, uz Pika karticu. Dok se u (arapskim) tržnim centrima može naći i prava anestezija.

Uostalom, bolje je imati dijete koje će izučavati aspirine, nego nositi šljemove. Za glavu.

10.04.2017.

Je suis Niko

Vraćamo se na bazne linije. Igranje je definitivno sport. Unosan, zabavan sport. Sport. Profesionalni sport. Sjedinjene Američke države priznaju e sportiste kao atlete. Ako vam je potrebna viza za SAD, miš u ruke ;).

Jedan od najboljih igrača Counter-Strike: Global Offensive na svijetu je Nikola NiKo Kovač. Rođen je 16.02.1997 godine u Brčkom. Proslavio se sa Mousesports klanom. Početkom 2017 godine prelazi u FaZe klan. Transfer je FaZe platio $500,000. Inače, ovaj transfer je najskuplji transfer ikada u gamerskoj industriji. Trenutno je FaZe klan četvrti na svijetu, prema ESL rangiranju.

Na nedavno održanom (04.04-09.04) StarLadder i-LEAGUE StarSeries takmičenju u Kijevu, FaZe klan je osvojio prvo mjesto. Vrijednost prve nagrade je $125,000.

Bravo NiKo!!!