beats by dre cheap

Narodna medicina

U našoj, dragoj Bosni i Hercegovini, posljednih par godina preovladava trend upisa djece u srednje Medicinske škole, od strane roditelja. Nisu roditelji krivi, nikada. Već djeca, zato što nemaju bolje roditelje.

Ne želim nekome, ko je umjesto na maturalnu ekskurziju otišao u rov, pričati koliko je to pogrešno. Znam da takva osoba samo vidi bolju budućnost, u tom činu, za svoje dijete. Bolju budućnost, daleko od Avde i Stojana i Mladena i Dragana i njega samog. Šta će se desiti sa tom djecom, sutra ljudima, kada se napune stomaci i ostvare osnovne egzistencijalne potrebe? Šta će se desiti sa svim tim zdravstvenim radnicima, ako neko sa druge strane obale odjednom spusti prst? Promašeni životi, generacije, djeca i roditelji, budući roditelji, budući promašaji budućih roditelja.

Ili možda ipak ne. Ako se ovaj trend nastavi, za 10 godina komotno možemo zatvoriti sve bolnice. Neće nam trebati. Svako će sebe liječiti. Izvadi-mahala. Odeš u posjetu, na kafu ili čaj, nekome u Izvadi-mahali i izvadiš slijepo crijevo. Ne želim ni zamisliti šta će se raditi u mahali suprotno od Izvadi. Odeš na kafu i operišeš krajnike. Čaršija fizioterapeuta. Put mladih gastritičara. Ulica druge hirurške. I naravno, trg "Bubreg u loju - zajedno u borbi protiv holesterola". Krvnu sliku ćemo vjerovatno provjeravati u taksiju. Uštedite vrijeme dok čekate autobus: Umjetna oplodnja nikada nije bila lakša. Na pijaci će operacije obavljati bez anestezije. U Bingu uz lokalnu anesteziju. Konzum će nuditi popust, uz Pika karticu. Dok se u (arapskim) tržnim centrima može naći i prava anestezija.

Uostalom, bolje je imati dijete koje će izučavati aspirine, nego nositi šljemove. Za glavu.

Gamer4ever
http://gamersheaven.blogger.ba
11/04/2017 20:14