Tuci po Pofalićima

Pretpostavlja se da je u holokaustu ubijeno preko 3 miliona ljudi. Sedam godina nakon završetka drugog svjetskog rata, 1952 godine Zapadna Njemačka je ponudila odštetu žrtvama holokausta. Dvadeset godina nakon kraja drugog svjetskog rata, 1965 godine, Zapadna Njemačka i Izrael su uspostavili diplomatske odnose.

Dvadeset pet godina nakon genocida u Srebrenici, niti jedan predsjednik, premijer, ministar, amabasador, niti bilo koji političar većine iz Srbije još uvijek nije priznao genocid. Iako je Srbija pravno presuđena odgovornom. Čedomir Jovanović jeste, ali nažalost, on ne obnaša bilo kakvu funkciju u vladi. Ne zna se koliko će vremena proći prije nego se to desi. Koliko ćemo tek čekati na izvinjenje? Ne samo za genocid, već i za agresiju.

Bosna i Hercegovina i Srbija imaju poseban sporazum o tretmanu optuženih za ratne zločine. Srbija ovaj sporazum ne poštuje, te politički, izlazeći iz vlastitih zakonskih okvira uspostavljenim ovim sporazumom, hapsi državljane BiH. Optuženi za ratne zločine koje potražuje BiH mirno žive u Srbiji.

09.06.2020, Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković u posjeti Srbiji:”Imamo dobrosusjedske odnose, imali smo ih i do sada i treba ih njegovati.”.

Glasajte za SDA. Oni čuvaju Bosnu i Hercegovinu. Samo ne znam od koga.

P.S
U poslednje vrijeme pišem puno protiv trenutne vlasti u Srbiji. Ovo ni u kom slučaju nisu tekstovi protiv Srba. Šta više, suosjećam sa narodom u Srbiji. Imali su tu nesreću da dožive Miloševića. Mislili su da su se izborili za slobodu, došao je Vučić. Autoritativni režimac, koji je uspio naoružati Srbiju. Oko sebe ima diktatore iz Rusije i Kine, od kojih kupuje oružije, te iz Turske koja gradi fabrike po Srbiji zbog jeftine radne snage i finansira to naoružavanje. Suosjećam sa ljudima u Srbiji. Borili su se i protiv Miloševića, borili su se i protiv Vučića, ali on je još i više od prethodnika uspio rasturiti društvo i ustrojiti ga po svojim pravilima. Opozicija je sama sebi presudila.

2 komentara

Komentariši