Obožavanje prašine koja sakriva istinu

Do sada, kažu, da je u Izraelu ubijeno oko 700 ljudi. Strašno! Pretpostavlja se da su većina bili civili. Strašno, grozno, zločinački!

Još je strašnije, groznije, zločinačkije, to što ubistvo nekoliko stotina ljudi jeste loš dan u Palestini. Svako malo, Izrael sravni kvart ili dva sa zemljom, i zakopa stotine života. Doseljenici koje štiti vojska ove agresorske države redovno vježbaju gađanje na živim metama – pogodit ce te, Palestincima čiju zemlju “oduzimaju”.

A najstrašnije je što ponižavanje, uništavanje, protjerivanje, mučenje, i istrebljenje jednog naroda traje preko 70 godina.

Za Izrael, tu su podrška, novi sistemi naoružanja, i olanine keša.

Za OOalestibce, tu je zabrinutost i osuda – teroristi.

Da lli će Ukrajinci biti teroristi kada islobode Krim? Neće. A zašto ono? Zašto su Palestinci teroristi kada pokušaju osloboditi svoje kuće?

Dehumanizacij. Znaš kakk kažu “Za Zapad je svaki zivot dragocjen”. Naravno, sve dok nije zapadni. Onomad, kada su pobili pola Gadafijeve porodice, uključujući i unuke, to je bilo… nedragocjeno.

Jer majke na Zapadu vole svoju djecu. Ove na Istoku ih šalju u rat. Kako grozno. Ali se zaboravlja ko održava taj rat i ko ima sve karte u rukama da ga zaustavi. Palestina ne može ništa. Je može prehraniti vlastiti narod. Ali UN, vijeće sigurnosti, ili Izrael koji je najjača sila na Bliskom Istoku mogu uraditi šta hoće. I rade šta hoće.

Treba vjerovati ubistvo par stotina civila pravi neku razliku u vojnom smislu? Smiješno. Bacanje prašine u oči.

1 komentar

  1. Ne znam da se iko od nas zapadnije od Istoka, u ovih 75 godina puzajućeg genocida nad Palestincima, sjetio da krenemo.., da jednostavno goloruki krenemo da i nas pokušaju ubiti, zatvoriti, mučiti i ponižavati kako ubijaju, zatvaraju, muče i ponižavaju našu ljudsku braću Palestince. Decenijama.
    Vječnost.

Komentariši