Da, pobit će ih sve i baš nas briga!

Dok traje ovo industrijsko istrebljenje u Gazi, nema tog predstavnika niti jedne arapske države koji nije pozvao međunarodnu zajednicu da riješi problem.

Da se razumijemo, ovo nije djelovanje Izraela “iz emocija, iz bijesa, iz osvete” – ovo je hladne glave, razumno organizovana, vojna operacija koja ima za cilj potpuno uklanjanje Palestinskog naroda iz Gaze (i završetak projekta na Zapadnoj Obali). Hladno, vojno isplanirano, korak po korak, jako dobro razrađeno, profesionalno, i kranji rezultat će biti, bez ikakve sumnje, bez trunke sumnje istrebljenje i raseljavanje Palestinaca iz Gaze. Izrael ima vrhunske generale, odličnu vojsku, ozbiljnu državu, ogromne resurse – jasan cilj i ne postoji ni trunka sumnje da do tog cilja neće doći. Hoće, samo idu polako da imaju minimalne gubitke.

Dakle, svi su se uprli da krive Amerikance i Izrael zbog ovoga.

Dok Egipat drži zatvorenim granični prelaz sa Gazom – ne dozvoljava protok humanitarne pomoći. Egipat, država sa preko 100 miliona stanovnika od čega su 87% muslimani. Još jednom, Egipat blokira Gazu.

Tu je Sirija, koja se neće miješati u sukob iako ih Izrael svako malo bombarduje, tu je Liban koji će po nalogu Irana da se miješa u sukob u smislu pogranične razmjene granata. Tu je Saudijska Arabija koja će…da izrazi sažaljenje, i osudi Izrael (Ameriku ne smiju).

Iran nije arapski, i iako je najveći sponzor Palestinaca, neće se ni pod razno miješati. Umjesto toga, nastavit će mlatiti svoje djevojčice koje nisu pokrile kosu po nekom njihovom propisu, što će reći da se nekom njihovom hodži pedofilu diže.

Tu je Turska koja osuđuje to nešto što se dešava sa Palestinom, ali trgovinski partneri su trgovinski partneri, a Izrael je mnogo dobar trgovinski partner.

Demonstracije, urlici, krivnje, diplomacija, prozivanje…sve to služi da mi, koji to radimo, sa svojih pleća skinemo odgovornost u svojim očima. Da možemo lakše spavati, jer eto, mi smo dali sve od sebe.

Narodu Palestine niko neće pomoći. Svi se slažemo da narod Gaze treba istrijebiti, i dijelit ćemo po društvenim mrežama njihovu patnju samo da se mi osjećamo bolje. Njima, ponavljam, niko neće pomoći.

Za nekih 5 do 10 godina, pričat ćemo kako se genocid kao što se desio u Gazi nikada ne smije ponoviti. Izrael će, u znak solidarnosti, postaviti neki spomenik i pozvati par hiljada preživjelih da se vrate na svoja ognjišta pa biti slavljen kao civilizovana država, održavat ćemo marševe, mahat zastavama, Arapi će, pogotovo njihova vlast roniti suze za toliko izgubljenih života, Erdogan će i dalje pričati o zaštiti muslimana, a Konaković će pričati koliko je njemu u tim trenutcima bilo teško.

Jer svima je nama teško, osim Palestincima. Njih uskoro neće biti, ali mi smo osuđeni na život, i na vječno sjećanje, tugu i žal za njima.

Jebem nam sve!

6 komentara

  1. Ko i u norveskoj ovdje se digli, oplakivaju Palestinu i dijele neke brojeve za pomoc, a iste te norvezane i skandinavce boli kurac za nekim palestincima, ionako cijeli bliski istok i muslimane gledaju ko ljude iz kamenog doba i nema vecih racista od njih.
    Kolektivna hipokrizija i virtue signaling sto bi englezi rekli, sve da bi bio u toku politickog trenda i desavanja.
    Svako neko bije svoje ratove, moj rat to nije, niti se interesiram.

Komentariši